Stressklachten verminderen door ‘unwinding’

Zelf stressklachten verminderen

Unwinding is een mooi woord voor (vrij vertaald uit het Engels) lummelen. Doe jij dat wel eens? Of ben je altijd hele dagen druk aan het werk? Neem jij regelmatig tijd voor een pauze of zelfs een moment om even niets te doen?

Je kunt zelf heel goed kleine maar effectieve maatregelen treffen om je werkstress te verminderen. En dat kost je niet eens veel tijd! Maar levert jou wel een goed gevoel op en je zult merken dat je productiever en efficiënter gaat werken; dat scheelt jou weer tijd.

Je hoeft geen uitgebreide yoga-oefeningen te doen, maar zo af en toe wat nek- en schouderoefeningen op je werkplek werkt ook prima. Ga een keer koffie halen voor de afdeling of voor jezelf als je alleen werkt. Voor de thuiswerkers: zet de koffiekan niet op je bureau maar op een plek dat je er steeds naar toe moet lopen. Gun jezelf even de tijd om bijvoorbeeld te dagdromen terwijl de koffie doorloopt. Neem wat vaker de trap in plaats van de lift als dit mogelijk is.

Maar neem vooral tijdig een pauze. Voor de meeste mensen geldt dat je niet langer dan 90 minuten geconcentreerd achter elkaar kunt werken. Veel mensen die de hele dag als het ware ‘aan’ staan blijken erg gevoelig voor stressklachten of zelfs een burn-out. Doe er wat aan en doe op zijn tijd gewoon eens even niets: even lummelen. En, hoe voelt dat?

Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>